Voice dialogue


De verschillende delen van onze persoonlijkheid-onze ikken- hebben elk hun eigen stem. Voice Dialogue is een methode om in dialoog te komen met deze innerlijke stemmen. Onze 'ikken' hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Vaak identificeren we ons met één of meerdere deelpersoonlijkheden, waarmee we hebben leren leven, onze zogenaamde “primary selves”, terwijl andere delen van ons tevergeefs hun stem proberen te laten horen. Bijvoorbeeld als onze actieve aanjager ons maar bezig doet blijven terwijl een ander deel van ons verlangt naar rust. Of als de stem van de interne criticus ons afhoudt van het mogen genieten. 

In Voice Dialogue worden de verschillende ‘ikken’ uitgenodigd om vrijuit te spreken, om zich in al hun energie te manifesteren. Eenmaal aan het woord blijken de delen graag te willen spreken en heel wat te vertellen te hebben op hun eigen specifieke wijze.

Voice Dialogue is een eenvoudige, hoogst ‘elegante’ methode. Theoretisch onderbouwd door Jung, gevoed door diverse andere stromingen en op een unieke wijze verder ontwikkeld. Met Voice Dialogue kun je zo ‘diep’ gaan als je wilt, maar ook zo ‘hoog’ als je reikt, zo ‘laag’ als je durft en zo ‘ver’ als je kunt.

 

Meer informatie: Het balkon